Musli pieczone z jabłkiem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: przystawki i przekąski, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: miody, gluten, owies, orkisz
Składniki:
mąka graham typ 1850 - 3 łyżki
olej kokosowy - 2 łyżki
miód - 5 łyżek
puder jabłkowy - 3 łyżki
gałka muszkatołowa do smaku
suszone owoce - 2 garści
wrzątek - 0,75 szklanki
Sposób przygotowania:
Następnie do miski wrzucamy płatki owsiane, mąkę pełnoziarnistą, puder jabłkowy oraz przyprawy i mieszamy.
Potem dodajemy olej z melasą i miodem, mieszamy dokładnie.
Następnie wszystko wykładamy na dużą blachę od piekarnika (można wyłożyć ją papierem do pieczenia ale nie trzeba, ja tego nie robię) cienką warstwą.
Finalnie pieczemy ok 40 min w 180st co kilka minut mieszając wszystko drewnianą lub metalową łopatką.
Następnie musli studzimy.
Na końcu dodajemy suszone owoce i przesypujemy do słoika.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.