Kapusta z żeberkami i komosą
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: mięso, wieprzowina
Składniki:
żeberka wędzone - 400 g
ziemniaki - 500 g
komosa ryżowa - 0,5 szklanki
cebula - 2 szt.
olej - 6 łyżek
pieprz do smaku
majeranek do smaku
suszona natka pietruszki do smaku
liście laurowe - 2 szt.
Sposób przygotowania:
W kolejnym kroku do cebuli dodajemy żeberka i przyprawy.
Następnie kapustę siekamy dość grubo i wrzucamy do garnka.
Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do gara.
Teraz jest czas na quinoa. Komosę płuczemy pod bieżąca wodą na sicie i dodajemy do kapusty.
Zalewamy wszystko 2-3 szklankami wody.
Potem zagotowujemy, zmniejszamy grzanie. Gotujemy ok godziny na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.