Jesienna zupa krem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
cebula biała - 1 szt.
masło - 2 łyżki
olej - 2 łyżki
pietruszka korzeń - 1 szt.
marchewka - 2 szt.
cukinia - 1 szt.
ziemniaki - 1 kg
musztarda - 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietanka 30% - 100 ml
Sposób przygotowania:
W tym czasie wszystkie warzywa kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli.
Zalewamy wodą (tylko tyle by przykryła warzywa), dodajemy łyżeczkę soli. Gotujemy, aż warzywa zmiękną.
Dodajemy śmietankę i musztardę, miksujemy na gładki krem.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i musztardą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.