Pikantny bigos z kimchi
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Zawiera: mięso, soja
Składniki:
kapusta kiszona - 500 g
kimchi - 300 g
kości wołowe - 500 g
cebula - 1 szt.
olej - 3 łyżki
śliwki suszone - 50 g
liście laurowe - 2 szt.
ziele angielskie - 10 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
rozgrzewamy garnek z olejem, wrzucamy cebulę i szklimy ją.
do cebuli wrzucamy kości wołowe i poszatkowaną kapustę białą, zalewamy szklanką wody i gotujemy pod przykryciem ok 20 min.
dodajemy kimchi oraz kapustę kiszoną.
Następnie siekamy suszone śliwki, kroimy w kostkę paprykę i dodajemy do kapusty.
Dodajemy też przyprawy.
Wszystko zagotowujemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.