Tapioka na słodko o kokosowym smaku
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: kakao
Składniki:
woda - 2 szklanki
mleko roślinne - 2 szklanki
wiórki kokosowe - 0,5 szklanki
krem kokosowy - 1 łyżka
suszone owoce goji - 2 łyżki
kawałek czekolady posiekanej do dekoracji do smaku
syrop klonowy - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Po tym czasie tapiokę zaczynamy podgrzewać dodając do niej mleko kokosowe.
dodajemy wiórki kokosowe, krem kokosowy, olej.
gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając (uwaga bo szybko przywiera!) do momentu aż tapioka zgęstnieje i stanie się szklista.
Finalnie tapiokę przekładamy do miseczek.
Na końcu dekorujemy owocami goji, posiekana czekoladą, polewamy syropem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.