Kotlety pieczarkowe bezglutenowe
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
pieczarki - 200 g
ziemniak ugotowany - 1 szt.
marchew ugotowana - 2 szt.
szczypiorek posiekany - 3 łyżki
siemię lniane - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
skrobia ziemniaczana - 1 łyżka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
oregano - 1 łyżeczka
olej - trochę
Sposób przygotowania:
Siemię lniane mielimy w młynku do kawy, zalewamy 6 łyżkami wrzątku i zostawiamy na 5 minut do zaparzenia. Ugotowanego ziemniaka i marchewkę rozgniatamy widelcem. Ryż mieszamy z pieczarkami, zaparzonym siemieniem lnianym, skrobią ziemniaczaną, cebulą, czosnkiem i ziołami oraz ziemniakiem i marchewką. Finalnie doprawiamy sola i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.