![Kotlety pieczarkowe bezglutenowe](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2022-12/16753-photo-main.jpg)
Kotlety pieczarkowe bezglutenowe
![](/cache/a32x32/files/users/1106-avatar-1654041772.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
pieczarki - 200 g
ziemniak ugotowany - 1 szt.
marchew ugotowana - 2 szt.
szczypiorek posiekany - 3 łyżki
siemię lniane - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
skrobia ziemniaczana - 1 łyżka
sól - do smaku
pieprz - do smaku
oregano - 1 łyżeczka
olej - trochę
Sposób przygotowania:
Siemię lniane mielimy w młynku do kawy, zalewamy 6 łyżkami wrzątku i zostawiamy na 5 minut do zaparzenia. Ugotowanego ziemniaka i marchewkę rozgniatamy widelcem. Ryż mieszamy z pieczarkami, zaparzonym siemieniem lnianym, skrobią ziemniaczaną, cebulą, czosnkiem i ziołami oraz ziemniakiem i marchewką. Finalnie doprawiamy sola i pieprzem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.