Pizza biało czerwona
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, danie główne, lunchbox, pieczywo, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): polska, śródziemnomorska, włoska
Specjalne: ZDROWO KIBICUJ, kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, nabiał, mięso, pszenica, wieprzowina, nabiał krowi
Składniki:
sos pomidorowy do pizzy - 1 szklanka
kalafior ugotowany - 1 szklanka
szynka - 100 g
ser żółty starty - 1 szklanka
oregano do smaku
Dodatkowe informacje:
Pizza biało czerwona z kalafiorem, serem, szynką i papryką - bardzo smaczna!Pieczona na kamieniu w wysokiej temperaturze - jeśli macie możliwość upieczenia pizzy właśnie w ten sposób, będzie smakować jak z najlepszej pizzerii, oczywiście pizzę można upiec również w piekarniku na blaszce.
Sposób przygotowania:
Blat ciasta przenosimy na podsypaną mąką łopatkę do wsunięcia pizzy, smarujemy sosem pomidorowym.
Na połowie pizzy rozkładamy kawałki szynki i papryki, na drugiej połowie ser żółty i pokrojone w plasterki różyczki kalafiora.
Całość oprószamy oregano.
Pizzę zsuwamy na gorący kamień. Pieczemy ok 10 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.