Pełnoziarnisty makaron orkiszowy z grzybami leśnymi
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, nabiał krowi
Składniki:
makaron orkiszowy pełnoziarnisty świderki - 300 g
marchew - 1 szt.
cebula - 3 szt.
masło ghee - 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
listki świezych zioł trochę
Sposób przygotowania:
Najpierw grzyby należy przebrać, oczyścić dokładnie nożem, pędzelkiem lub chusteczką, raczej nie myć, lub myć bardzo krótko (absolutnie nie moczyć!) i odłożyć do przeschnięcia.
Większe grzyby należy pokroić w kawałki.
Cebulę siekamy drobno i szklimy na tłuszczu.
Marchewkę kroimy w plasterki i wrzucamy do cebuli, minutę podsmażamy.
Następnie grzyby wrzucamy na patelnię. Dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok 30 min.
Doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
Do grzybów dodajemy odcedzony makaron i listki świeżych ziół, mieszamy wszystko.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.