Placki ziemniaczane z brokułem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, pszenica
Składniki:
brokuł - 200 g
jajko - 1 szt.
mąka - 3 łyżki
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
pieprz do smaku
natka suszona - 2 łyżeczki
olej kokosowy - 5 łyżek
Sposób przygotowania:
Następnie przygotowujemy ziemniaki. Obieramy je, myjemy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
W końcu rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju.
Finalnie łyżką stołową nakładamy na rozgrzaną patelnię porcje ciasto, lekko je rozsmarowujemy i wyrównujemy nadając plackom kształt.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.