Duszony kurczak z fasolką we włoskim stylu
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, strączkowe, drób, nabiał krowi
Składniki:
fasolka szparagowa - 300 g
cebula - 2 szt.
olej z ghee - 4 łyżki
pieprz do smaku
oregano do smaku
pomidory siekane - 1 słoik
Sposób przygotowania:
Do kurczaka dodajemy pomidory i polewamy szklanką wody.
Przykrywamy przykrywka i dusimy wszystko ok 20 min.
Następnie dodajemy umytą fasolkę i dusimy kolejne 20 min, aż fasolka i mięso będzie miękkie.
Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.