![Duszony kurczak z fasolką we włoskim stylu](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-07/14324-photo-main.jpg)
Duszony kurczak z fasolką we włoskim stylu
![](/cache/a32x32/files/users/1106-avatar-1654041772.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, strączkowe, drób, nabiał krowi
Składniki:
fasolka szparagowa - 300 g
cebula - 2 szt.
olej z ghee - 4 łyżki
pieprz do smaku
oregano do smaku
pomidory siekane - 1 słoik
Sposób przygotowania:
Do kurczaka dodajemy pomidory i polewamy szklanką wody.
Przykrywamy przykrywka i dusimy wszystko ok 20 min.
Następnie dodajemy umytą fasolkę i dusimy kolejne 20 min, aż fasolka i mięso będzie miękkie.
Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.