
Duszony kurczak z fasolką we włoskim stylu

Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe
Kuchnia (region): włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: nabiał, mięso, drób, nabiał krowi
Składniki:
fasolka szparagowa - 300 g
cebula - 2 szt.
olej z ghee - 4 łyżki
pieprz do smaku
oregano do smaku
pomidory siekane - 1 słoik
Sposób przygotowania:
Następnie wrzucamy umytego i osuszonego kurczaka oraz cebulę pokrojona w ćwiartki. Kurczaka obsmażamy z obu stron, następnie oprószamy solą, pieprzem, oregano.
Potem do kurczaka dodajemy pomidory i polewamy szklanką wody.
Potem przykrywamy przykrywka i dusimy wszystko ok 20 min.
Następnie dodajemy umytą fasolkę i dusimy kolejne 20 min aż fasolka i mięso będzie miękkie.
Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.