Bavette w sosie pomidorowo kokosowym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, sosy
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, orkisz
Składniki:
pomidory duże - 3 szt.
ketchup - 3 łyżki
cebula - 1 szt.
czosnek ząbek - 1 szt.
sól himalajska do smaku
śmietanka kokosowa - 50 ml
Sposób przygotowania:
Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i starty ząbek czosnku.
Przesmażamy to wszystko kilka minut.
Dodajemy ketchup, śmietankę kokosową, przyprawy, sos miksujemy za pomocą blendera ręcznego.
Do sosu dodajemy odcedzony makaron, mieszamy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.