Pulpety po meksykańsku
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): meksykańska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, wieprzowina
Składniki:
mięso mielone - 500 g
kaszka owsiana - 1/2 szklanki
marchew - 1 szt.
jajko - 1 szt.
cebula - 1 szt.
posiekana kolendra świeża - 2 łyżki
meksykańska przyprawa do Taco - 3 łyżeczki
sos:
siekane pomidory - 1 słoik
cebulka - 1 szt.
olej - 4 łyżki
ząbki czosnku - 2 szt.
liść laurowy - 2 szt.
oregano - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Całość gotujemy ok 15-20 min na wolnym ogniu pod przykrywką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.