![Tapioka z truskawkami i pudrem truskawkowym](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-06/14246-photo-main.jpg)
Tapioka z truskawkami i pudrem truskawkowym
![](/cache/a32x32/files/users/1106-avatar-1654041772.jpg)
Rodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
woda - 2 szklanki
mleko roslinne - 2 szklanki
liofilizowana truskawka w proszku - 4 łyżki
chia - 1 łyżka
syrop ryżowy do smaku
świeże truskawki - 250 g
Sposób przygotowania:
Po tym czasie tapiokę zaczynamy podgrzewać dodając do niej mleko kokosowe.
Następnie dodajemy olej i syrop do smaku oraz puder truskawkowy.
Potem gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając (uwaga bo szybko przywiera!) do momentu aż tapioka zgęstnieje i stanie się szklista.
Finalnie tapiokę przekładamy do miseczek.
Na końcu dekorujemy owocami truskawek, truskawkowym pudrem, chia i listkiem truskawki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.