Tapioka z truskawkami i pudrem truskawkowym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: desery, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie
Składniki:
woda - 2 szklanki
mleko roslinne - 2 szklanki
liofilizowana truskawka w proszku - 4 łyżki
chia - 1 łyżka
syrop ryżowy do smaku
świeże truskawki - 250 g
Sposób przygotowania:
Po tym czasie tapiokę zaczynamy podgrzewać dodając do niej mleko kokosowe.
Następnie dodajemy olej i syrop do smaku oraz puder truskawkowy.
Potem gotujemy na wolnym ogniu, cały czas mieszając (uwaga bo szybko przywiera!) do momentu aż tapioka zgęstnieje i stanie się szklista.
Finalnie tapiokę przekładamy do miseczek.
Na końcu dekorujemy owocami truskawek, truskawkowym pudrem, chia i listkiem truskawki.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.