Sałatka z sorgo i brokułem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, soja
Składniki:
brokuł - 1 szt.
kukurydza - 1 słoik
fasola czerwona ugotowana - 1 szklanka
ketchup - 1 łyżka
słodki sos chili - 2 łyżki
sól himalajska do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie sorgo mieszamy, odcedzamy na sicie, płuczemy pod bieżącą wodą, ziarno wsypujemy do niedużego garnka (najlepiej z grubym dnem by podczas gotowania nie przypaliło się).
Solimy i zalewamy 1 szklanką wrzątku.
Zaraz potem zagotowujemy, zmniejszamy grzanie na minimalne, przykrywamy przykrywką i gotujemy tak przez ok 15 min.
Zostawiamy garnek pod przykryciem jeszcze na 10 min. Sorgo powinno wchłonąć cały płyn i stać się miękkie. Studzimy.
Wszystkie składniki mieszamy doprawiając do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.