Letnia mizeria z tahini
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: ZDROWO KIBICUJ, kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, sezam, nabiał krowi
Składniki:
cukinia malutka młoda - 1 szt.
pomidor malinowy - 1 szt.
gruszka słodka - 1 szt.
kwaśne mleko - 5 łyżek
sól himalajska do smaku
przyprawa do sałatek bio do smaku
syrop z agawy - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Gruszkę i pomidora kroimy w kawałki.
Kwaśne mleko mieszamy z tahini i syropem z agawy, przyprawiamy sola i przyprawą do sałatek.
Warzywa i owoce polewamy sosem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.