
Sok o właściwościach antynowotworowych

Rodzaj posiłku: napoje, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
ćwierć brokuła - ja użyłam łodygi - 0,25 szt.
brukselka - szt.
zielone liści np jarmuż, babka lancetowata, pietruszka, mniszek - 2 garści
Sposób przygotowania:
Następnie zieleninę umyć i osuszyć.
Potem warzywa i owoce pokroić na mniejsze kawałki.
Zaraz potem wrzucać do wyciskarki. Ja lubię wrzucać składniki po kolei nie mieszając ich bo mogę potem wykorzystać wiórki marchewki do przygotowania ciasta czy pulpę grejpfruta do zrobienia wody smakowej (lubię zero waste w kuchni).
Finalnie gotowy sok od razu rozlewamy do szklaneczek i pijemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.