Ratatouille post dr. Dąbrowskiej
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): francuska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
cukinia - 2 szt.
bakłażan - 1 szt.
papryka - 1 szt.
passata pomidorowa - 300 ml
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie cebulę wrzucamy do suchego garnka i podsmażamy mieszając, aż zacznie lekko brązowieć.
Dodajemy pozostałe warzywa pokrojone w dużą kostkę i przecier pomidorowy oraz sól, mieszamy. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Dodajemy starty przez praskę czosnek, zioła, pieprz, mieszamy.
Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.