Surówka ze spaghetti marchewkowym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, soja
Składniki:
kapusta pekińska liście - 3 szt.
seler naciowy łodyga - 2 szt.
słonecznik ziarno - 2 łyżki
olej do sałatek bio - 2 łyżki
jogurt sojowy bio naturalny - 3 łyżki
przyprawa do sałatek bio - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Kapustę szatkujemy drobno, selera kroimy w cienkie plasterki.
Słonecznik i pinię prażymy na suchej patelni.
Przygotowujemy dressing. Jogurt mieszamy z olejem i przyprawą do sałatek.
Mieszamy razem wszystkie składnik, doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.