Ciasteczka z sezamem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, desery, lunchbox
Kuchnia (region): amerykańska, międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, jajka, strączkowe, sezam, pszenica, orkisz
Składniki:
sezam - 0,5 szklanki
płatki orkiszowe - 1 szklanka
jajko - 1 szt.
wiórki kokosowe - 1 szklanka
cukier trzcinowy - 6 łyżek
soda - 1 łyżeczka
syrop ryżowy - 3 łyżki
woda - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Następnie do miski dodajemy mokre składniki: olej kokosowy, syrop ryżowy i jajko.
Zaczynamy mieszać wszystko dodając po łyżce gorącej wody, zagniatamy ciasto.
Finalnie ciasto powinno wyjść zwarte, lekko lepiące.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.