Orkiszowy makaron z białym sosem kalafiorowym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, mięso, orkisz
Składniki:
cebula - 1 szt.
olej do smażenia bio - 4 łyżki
kalafior - 0,5 szt.
boczek wędzony - 150g
pieprz do smaku
musztarda - 2 łyżeczki
gałka muszkatołowa do smaku
natka pietruszki posiekana - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Cebulę siekamy drobno, wrzucamy na patelnię z olejem, dodajemy pokrojony w kostkę boczek, podsmażamy wszystko.
Dodajemy puree z kalafiora, musztardę, pietruszkw i gałkę muszkatołową.
Do sosu wrzucamy odcedzony makaron i mieszamy wszystko i podajemy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.