Pasta z batatów z masłem migdałowym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sosy, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, sezam, cytrusy
Składniki:
masło migdałowe - 2 łyżeczki
tahini - 1 łyżeczka
gałka muszkatołowa - 1 szczypta
czosnek ząbki - 2 szt.
sól - 1 łyżeczka
sok z cytryny - 2 łyżki
olej z pestek winogron - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Jeśli lubicie pasty kanapkowe lub dipy o lekko słodkim smaku, koniecznie wypróbujcie pastę z batata pieczonego.Sposób przygotowania:
Lekko studzimy, obieramy ze skórki.
Do blendera wrzucamy bataty i przyprawy.
Miksujemy na gładką pastę. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, można dodać kilka łyżek zimnej wody lub oleju.
Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.