Pieczone ziemniaki po włosku
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, zapiekanki
Kuchnia (region): polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, pszenica
Składniki:
oliwa - 5 łyżek
sól - do smaku
oregano - do smaku
rozmaryn - do smaku
bułka tarta - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Na blachach do pieczenia układamy papier do pieczenia i wysypujemy ziemniaki, jedną warstwą, najlepiej w minimalnych odstępach, oprószamy bułką tartą. Pieczemy w 200st grzanie góra dół przez ok. 45min, w trakcie pieczenia przewracając ziemniaki łopatką.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.