Koktajl bogaty w witaminę C
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, napoje, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
jabłka - 2 szt.
mrożona porzeczka - 1 garść
mrożone jeżyny - 1 garść
mrozony szpinak - 1/2 opakowania
syrop klonowy - 1 łyżka
siemię lniane złote - 1 łyżeczka
mieszanki liofilizowanych i sproszkowanych truskawki, ananasa, maliny - 1 łyżka
nasiona pokrzywy - 1/2 łyżeczki
woda butelka
Sposób przygotowania:
Potem dodajemy szpinak, syrop klonowy, sok cytrynowy, len, pokrzywę.
Dodajemy mrożone owoce. Zalewamy wszystko wodą – tyle by pokryła składniki.
Potem miksujemy na gładki koktajl. Ozdabiamy liowilizowanymi owocami.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.