
Koktajl bogaty w witaminę C

Rodzaj posiłku: lunchbox, napoje, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: cytrusy
Składniki:
jabłka - 2 szt.
mrożona biała porzeczka - 1 garść
mrożone jeżyny - 1 garść
mrozony szpinak w kostkach - 5 szt.
syrop klonowy - 1 łyżka
siemię lniane złote - 1 łyżeczka
mieszanki liofilizowanych i sproszkowanych truskawki, buraka, jeżyny - 1 łyżka
nasiona pokrzywy - 0,5 łyżeczki
woda butelka
Sposób przygotowania:
Najpierw jabłka obieramy, pozbawiamy ogryzka, kroimy w kawałki, wrzucamy do kielicha blendera.
Następnie obieramy banana, dorzucamy do jabłek.
Potem dodajemy szpinak, syrop klonowy, sok cytrynowy, len, pokrzywę, sproszkowane owoce i warzywa.
Zaraz potem dodajemy jeżyny i porzeczki.
Następnie zalewamy wszystko wodą – tyle by pokryła składniki.
Potem miksujemy na gładki koktajl.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.