Lekkie curry z jarmużem, młodą kapustą i ogórkiem małosolnym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, sosy
Kuchnia (region): indyjska - hinduska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
jarmuż liście porwane świeże lub mrożone - 1 garść
ogórki małosolne - 4 szt.
cebula - 1 szt.
olej do smażenia bio - 3 łyżki
czosnek ząbki - 1 szt.
pasta curry zielona - 2 łyżki
sól himalajska do smaku
pieprz do smaku
kurkuma - 1 szczypta
Sposób przygotowania:
Dodajemy kapustę pokrojoną w grube kawałki, ogórki pokrojone w grubą kostkę, jarmuż, passatę, pastę curry rozprowadzoną w szklance wody i przyprawy.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.