Klopsiki w sosie koperkowym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Zawiera: gluten, jajka, mięso, pszenica, owies, drób
Składniki:
mąka - 1 łyżka
napój owsiany - 1 szklanka
woda - 1 szklanka
por mały - 0,5 szt.
koperek - 1 pęk
pieprz do smaku
mięso mielone - 500 g
jajko - 1 szt.
przyprawa do kurczaka - 1 łyżeczka
płatki quinoa - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Oddzielamy kawałki masy i formujemy małe klopsiki.
Dodajemy mąkę, przesmażamy chwilkę.
Dodajemy mleko i mieszamy aż grudki mąki rozpuszcza się.
Dodajemy wodę, przyprawy, posiekany koperek, marchew pokrojoną w kosteczkę. Gotujemy ok 5-7 min.
Do gotującego się sosu wrzucamy klopsiki, przykrywamy przykrywką, zmniejszamy grzanie. Gotujemy ok 15min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.