Pierogi z serem, bananem i cynamonem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, danie główne, desery, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, mięso, pszenica, drób, nabiał krowi
Składniki:
masło - 1 łyżka
sól - 1 szczypta
woda - 1 szklanka
twaróg tłusty - 0,5 kg
cynamon - 1 łyżeczka
cukier - 3 łyżki
ekstrakt waniliowy - 1 łyżeczka
żółtko - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Potem twaróg rozgniatamy widelcem, mieszamy z cukrem, żółtkiem, wanilią i cynamonem. Zraz potem banany kroimy w kosteczkę i dodajemy do sera, mieszamy.
Następnie ciasto wałkujemy cienko, szklanką wykrawamy kółka, faszerujemy je serem, składamy na pół i zlepiamy brzegi.
Potem gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3-4 min od wypłynięcia.
Gorące pierogi podajemy z wiórkami masła posypane cynamonem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.