Kluski ziemniaczane z tapioką
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: Domowe (np: lody, majonez), kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka
Składniki:
skrobia z tapioki - 250 g
sól himalajska do smaku
do podania:
pieczony burak - 1 szt.
kiełki lucerny - 1 garść
jajko na twardo kilka
Sposób przygotowania:
Do ziemniaków dodajemy skrobię z tapioki i wyrabiamy zwarte ciasto.
Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kluseczki.
Kluski wrzucamy do wrzącej, osolonej wody. Gotujemy 3-5 minut.
Ja swoje kluski przed podaniem obsmażyłam na oleju kokosowym. Podałam z pieczonym burakiem, kiełkami lucerny i jajkiem na twardo.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.