Sałatka z amarantusem, soczewica i migdałami
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe, cytrusy
Składniki:
kasza gryczana niepalona - 1/2 szklanki
soczewica ugotowana - 1 szklanka
marchew - 1 szt.
migdały - 1 garść
pestki dyni - 1 garść
słonecznik - 1 garść
sok z połowy limonki - 1 szt.
oliwa - 4 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
posiekana natka pietruszki - 1 garść
Sposób przygotowania:
Marchewkę obieramy, myjemy, ścieramy na tarce. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Natkę pietruszki siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, doprawiamy do smaku: oliwą, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.