Makaron z pomidorkami i fetą kozią
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał kozi, owczy, gluten, nabiał, sezam, pszenica
Składniki:
pomidorki koktajlowe - 500 g
feta kozia - 1 opakowanie
czosnek ząbki - 3 szt.
zioła prowansalskie - 1 łyżeczka
pieprz do smaku
oliwa - 100 ml
oliwki - 1 garść
natka pietruszki - 2 łyżki
Sposób przygotowania:
Następnie do naczynia dodajemy fetę i obrane ząbki czosnku.
Potem polewamy pomidorki i fetę oliwą, posypujemy ziołami.
Zaraz potem pieczemy wszystko 20 min w 200st.
W tym czasie gotujemy al dente makaron zgodnie z przepisem z opakowania.
Następnie upieczony ser i pomidorki rozgniatamy widelcem – do tego dodajemy ugotowany makaron.
Dodajemy też oliwki i posiekane zioła, oprószamy sola i pieprzem, mieszamy.
Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.