Mizeria orzechowa
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, drożdże, cytrusy
Składniki:
orzechy nerkowce - 100 g
cytryna - 1/2 szt.
sól himalajska do smaku
olej z orzechów - 2 łyżki
Dodatkowe informacje:
Mizeria, którą robię mojemu synkowi uczulonemu na kazeinę i którą uwielbia cała rodzina.Sposób przygotowania:
Po tym czasie nerkowce odcedzamy, przekładamy do pojemnika blendera.
Dodajemy sok z cytryny, płatki drożdżowe i sól, olej i miksujemy, dodając ok 4 łyżki wody.
Śmietankę orzechową doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.