Tosty francuskie jabłkowo cynamonowe
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: śniadanie, zapiekanki
Kuchnia (region): francuska, polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
jajka - 2 szt.
jogurt - 100 g
mleko - 100 ml
cynamon - 1 łyżeczka
puder jabłkowy - 2 łyżki
olej trochę
Sposób przygotowania:
Następnie dodajemy do nich jogurt z syropem klonowym, cynamonem, pudrem jabłkowym i mieszamy dokładnie.
Potem dodajemy mleko i jeszcze mieszamy.
Zaraz potem rozgrzewamy patelnię.
Następnie bułkę kroimy w plastry.
Potem w naszej miksturze jajecznej moczymy kromki i układamy na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.
Smażymy na złoto z obu stron.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.