Placki z kaszki manny BLW
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: desery, lunchbox, śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
dojrzały banan - 1 szt.
kaszka manna - 5 łyżek
olej kokosowy - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
W tym czasie banana obieramy, rozgniatamy widelce i dodajemy do mleka.
Następnie do gotującego się mleka wsypujemy kaszkę. Jeszcze chwilę mieszamy i gotujemy.
Potem kaszkę zostawiamy do wystudzenia.
Następnie do przestygłej kaszki wbijamy jajko i mieszamy wszystko dokładnie.
Potem na rozgrzana patelnię z niewielką ilością oleju wykładamy łyżką masę formując placuszki. Smażymy na złoto z obu stron.
Placki z kaszki
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.