Kotlety z kaszy z kapustą
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: jajka, orzechy wszystkie, strączkowe
Składniki:
kapusta poszatkowana - 1 szklanka
jajko duże - 1 szt.
ketchup pikantny - 2 łyżki
garam masala - 1 łyżeczka
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
mąka z orzecha włoskiego - 2 łyżki
panier kukurydziany - 0,5 szklanki
olej do smażenia - 5 łyżek
brahmi - 0,5 łyżeczki
Dodatkowe informacje:
Filmik z przygotowania potrawy https://www.youtube.com/watch?v=FUhldxC_f9ASposób przygotowania:
Następnie do iski przekładamy kaszę, dodajemy rozdrobnioną kapustę.
Potem dodajemy też ketchup, garam masala, czosnek, brahmi, sól jeśli trzeba do smaku i jajko.
Następnie mieszamy wszystko dokładnie.
Potem przy użyciu miksera 4-5 razy zanurzamy mikser ręczny w masie i miksujemy niedokładnie, trochę jedynie by masa lepiej się lepiła.
W kolejnym kroku z masy formujemy kotlety i obtaczamy w panierce.
Finalnie smażymy na złoto z obu stron na rozgrzanym oleju.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.