![Ryż basmati cukiniowy Zero waste](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2018-09/11924-photo-main.jpg)
Ryż basmati cukiniowy Zero waste
![](/cache/a32x32/files/users/1106-avatar-1654041772.jpg)
Rodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Składniki:
sok z cukinii - 2,5 szklanki
sól do smaku
Dodatkowe informacje:
Gdy robimy placki z cukinii, startą cukinię soli i na sicie układamy by puściła sok. Ten sok nie jest już potrzebny do placków, ale można go wykorzystac w inny sposób - np do ugotowania ryżu.Sok ten ma wiele cennych właściwości, warto go zagospodarować.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.