Zimowa sałatka z pekinką, kukurydzą, paluszkami krabowymi i majonezem z kalafiora
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: lunchbox, sałatki
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: orzechy wszystkie, drożdże
Składniki:
paluszki krabowe - 250 g
kukurydza konserwowa - 1 słoik
kalafior ugotowany na parze - 1 szklanka
sól czarna kala namak do smaku
olej z orzechów włoskich - 2 łyżki
przyprawa do sałatek bio - 1 łyżeczka
sól himalajska do smaku
Sposób przygotowania:
W tym czasie kalafior miksujemy na majonez z olejem, doprawiamy do smaku czarna solą i płatkami drożdżowymi.
Kukurydzę odsączamy, paluszk8i krabowe, kroimy w kawałki.
Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.