Quinoa z rybą i warzywami
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox, przystawki i przekąski, sałatki, śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, ryby i owoce morza
Zawiera: ryba i owoce morza
Składniki:
oliwa - 4 łyżki
ryba morska filety - 400 g
quinoa ugotowana - 1 szklanka
marchew - 3 szt.
seler naciowy łodyga - 1 szt.
kapusta pak choy - 1 szt.
pomidory siekane - 1 słoik
ząbek czosnku - 1 szt.
sól - do smaku
pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
Rybę oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy z obu stron po minucie, zdejmujemy na talerz. Na pozostałym oleju szklimy posiekaną drobno cebulę i dodajemy posiekanego drobno selera i paprykę, podsmażamy.
W tym czasie marchewki obieramy i ścieramy na tarce, dodajemy na patelnię.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.