Kalafior z ciecierzycą
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, sałatki
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester, Wielkanoc
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: orzechy wszystkie, strączkowe, orzeszki ziemne
Składniki:
ciecierzyca gotowana - 1 szklanka
marchew - 1 szt.
pomidorki koktajlowe - 100 g
oliwa aromatyzowana czosnkiem - 1 łyżka
masło orzechowe - 1 łyżeczka
chili - 1 szczypta
sól - do smaku
pieprz - do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie kalafior myjemy, kroimy w drobne różyczki i wrzucamy na oliwę.
Potem marchewkę kroimy w zapałki, wrzucamy do kalafiora. Podsmażamy 2-3 minuty. W tym czasie odsączamy ciecierzycę. Następnie ciecierzycę, masło orzechowe i przyprawy wrzucamy na patelnię, podgrzewamy minutę aż warzywa będą ciepłe. Dodajemy pomidorki pokrojone na połówki i doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.