Miso z makaronem z marchewki
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): japońska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: wegańskie
Zawiera: soja, strączkowe, sezam
Składniki:
pasta miso - 3 łyżki
cebula - 2 szt.
olej - 4 łyżki
ryż brązowy okrągły - 0,5 szklanki
pieczarki - 100 g
czarna fasola gotowana - 1 słoik
sól do smaku
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
szczypiorek do smaku
posypka z alg bio - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Następnie dodajemy pokrojone w plastry ząbki czosnku i podsmażamy pół minuty.
Potem zalewamy wodą. Dodajemy ryż, sól, pieprz i gotujemy15 minut.
Następnie pieczarki myjemy, kroimy w plastry lub kawałki, dodajemy do zupy.
Potem marchewki obieramy, myjemy, kroimy w zapałkę lub za pomocą temperówki robimy z marchewki makaron, dodajemy do zupy. Gotujemy 5 minut.
Zaraz potem dodajemy fasolę, zagotowujemy.
Na końcu pastę miso rozrabiamy wodą i dodajemy do zupy.
Potem doprawiamy do smaku.
Zupę podajemy posypaną glonami
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.