Smoothie bowl z brahmi
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): międzynarodowa
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie, bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: kakao
Składniki:
platki owsiane górskie - 0,5 szklanki
mleko kokosowe - 0,5 szklanki
woda - 1 szklanka
siemię lniane złote - 1 łyżeczka
owoce jagodowe - 4 łyżki
syrop klonowy - 4 łyżeczki
czekolada - 25 g
Sposób przygotowania:
Następnie dodajemy płatki owsiane.
Potem gotujemy kilka minutek, wyłączamy grzanie i pod przykrywka zostawiamy do napęcznienia i przestygnięcia.
Potem obranego banana, owsiankę, len, brahmi miksujemy, wlewamy do miseczek.
Następnie polewamy sosem klonowym, posypujemy owocami jagodowymi i posiekaną czekoladą.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.