![Pęczak orkiszowy z kurczakiem i burakiem](/cache/r-w1-310x400/files/recipes/2020-10/14648-photo-main.jpg)
Pęczak orkiszowy z kurczakiem i burakiem
![](/cache/a32x32/files/users/1106-avatar-1654041772.jpg)
Rodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
olej - 4 łyżki
marchew - 1 szt.
burak - 2 szt.
pierś kurczaka ugotowana np z rosołu - 1 szt.
pęczak orkiszowy ugotowany - 1,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek granulowany do smaku
Sposób przygotowania:
W tym czasie marchew i buraki obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę.
Następnie do cebuli dodajemy pokrojone warzywa, przesmażamy minutę.
Potem kurczaka kroimy w kawałki i dodajemy do warzyw, przesmażamy minutę.
Następnie dodajemy kaszę i przyprawy, mieszamy i podsmażamy aż kasza będzie gorąca.
Wszystko doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.