Pęczak orkiszowy z kurczakiem i burakiem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, na zimę (rozgrzewające)
Zawiera: gluten, mięso, pszenica, drób
Składniki:
olej - 4 łyżki
marchew - 1 szt.
burak - 2 szt.
pierś kurczaka ugotowana np z rosołu - 1 szt.
pęczak orkiszowy ugotowany - 1,5 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek granulowany do smaku
Sposób przygotowania:
W tym czasie marchew i buraki obieramy, myjemy i kroimy w zapałkę.
Następnie do cebuli dodajemy pokrojone warzywa, przesmażamy minutę.
Potem kurczaka kroimy w kawałki i dodajemy do warzyw, przesmażamy minutę.
Następnie dodajemy kaszę i przyprawy, mieszamy i podsmażamy aż kasza będzie gorąca.
Wszystko doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.