Kaszka z samopszy na mleku
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: śniadanie
Kuchnia (region): polska
Specjalne: dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: nabiał, kakao, nabiał krowi
Składniki:
syrop klonowy - 2 łyżki
daktyle suszone lub świeże - 4 szt.
suszone babany plasterki - szt.
siemię lniane - 1 łyżeczka
nasiona pokrzywy suszone - 0,5 łyżeczki
kruszone ziarno kakaowca - 1 łyżka
kaszka z samopszy - 8 łyżek
mrożone owoce do podania - 0,5 szklanki
jabłko - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Następnie do mleka dodajemy syrop klonowy, kruszone ziarno kakaowca, wiórki kokosowe, nasiona pokrzywy, posiekane daktyle i suszone banany, siemię lniane.
Potem, kiedy mleko zaczyna się gotować, cienką stróżka wsypujemy kaszę, cały czas mieszając.
Następnie, cały czas mieszając gotujemy kaszkę 1-2 minuty aż zgęstnie i straci surowość.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.