Zupa z zielonych warzyw w 15 minut
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, pszenica, żyto, nabiał krowi
Składniki:
oliwa - 50 ml
czosnek - 1 ząbek
brokuł - 2 szt.
cukinia - 100 g
liofilizowany, sproszkowany szpinak - 2 łyżki
śmietanka - 100 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
olej z pestek dyni do polania
grzanki
Sposób przygotowania:
Następnie w garnku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i podsmażamy, aż zacznie się złocić.
Potem brokuły kroimy w różyczki, myjemy.
Do cebuli dodajemy brokuły oraz przyprawy.
Zalewamy wywarem warzywnym. Gotujemy 10 min.
Potem cukinię kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze 5 min.
Następnie do zupy dodajemy śmietankę i sproszkowany szpinak.
Blenderujemy na krem.
Doprawiamy do smaku.
Podajemy z grzankami i odrobiną oleju z pestek dyni.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.