Pulpety drobiowe z amarantusem
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, jednogarnkowe, lunchbox
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające)
Użyte składniki: bezglutenowe
Zawiera: jajka, mięso, drób
Składniki:
kaszka z amarantusa - 4 łyżki
cebula - 2 szt.
jajko - 1 szt.
marchewka drobno starta - 1 szt.
sól do smaku
brahmi - 1 szczypta
passata pomidorowa - 350 ml
cebula - 1 szt.
ząbek czosnku - 1 szt.
oregano - 1 łyżeczka
oliwa - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
Następnie wyrabiamy masę aż wszystkie składniki dobrze połącza się.
Potem odrywamy kawałki masy i formujemy małe klopsiki (mi wyszło 30szt), układamy na desce.
Potem dodajemy passatę pomidorową oraz pół szklanki wody, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, zagotowujemy.
Zmniejszamy grzanie.
Następnie do sosu wrzucamy delikatnie klopsiki jeden obok drugiego dookoła.
Przykrywamy przykrywką i zostawiamy na wolnym ogniu by gotowały się 15-20 min.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.