Kotlety z topinamburu z furikake
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne, lunchbox, przystawki i przekąski
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska
Specjalne: gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wielkanoc, Wigilia
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, jajka, orkisz, nabiał krowi
Składniki:
ziemniaki - 500 g
jajka - 2 szt.
mąka orkiszowa - 2 szklanki
cebula - 1 szt.
pieprz - do smaku
furikake - 2 łyżki
ghee - 4 łyżki
Sposób przygotowania:
Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy.
Ziemniaki, topinambur i cebulę mielimy w maszynce do mielenia mięsa.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.