Koreańska ryżanka z pak choi
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, śniadanie, zupa
Kuchnia (region): japońska, międzynarodowa, tajska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, soja, strączkowe, sezam, pszenica
Składniki:
ryż do sushi - 150 g
cebula - 1 szt.
olej - 5 łyżek
marchew - 3 szt.
rzodkiew biała - 1 szt.
papryka - 0,5 szt.
sos sojowy - 3 łyżki
olej sezamowy - 2 łyżki
sól - do smaku
cukier - do smaku
pieprz w ziarnach - kilka
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
Sposób przygotowania:
Wlewamy wodę.
Dodajemy posiekane pak choi i fasolę, jeśli lubimy rzadsze zupy, dolewamy wody np. 1 szklankę. Gotujemy kolejne 5 minut.
Dodajemy olej sezamowy, sos sojowy, czosnek. Doprawiamy do smaku solą i cukrem.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.