• Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
Logowanie Rejestracja
  • Jak zacząć

    Czytaj:

    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy

    Czytaj:

    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły

    Czytaj:

    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni

    Czytaj:

    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności

    Czytaj:

    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
  • Otwórz wyszukiwarkę artykułów i przepisów
    Zamknij wyszukiwarkę artykułów i przepisów
Następny
  • Czy wiesz, że... szparagi zawierają dużo puryn, które mogą powodować gromadzenie się kwasu moczowego w organizmie. Nie powinny ich spożywać osoby cierpiące na dnę moczanową i kamienie nerkowe.
  • Czy wiesz, że... w dobie walki z zalewającym nas plastikiem powstają wielorazowe naczynia ze skrobi kukurydzianej takie jak kubki, talerzyki, miseczki, pojemniki na lunch, a także sztućce i słomki. Mimo tego, że wyglądają jak plastikowe, rozkładają się w glebie lub kompoście od 1 roku do 3 lat! Plastik do pełnego rozłożenia potrzebuje aż 450 lat i zmienia się w drobne cząsteczki plastyku! Poza tym naczynia z kukurydzy są bezpieczne, wolne od BPA, ftalanów czy PCV.
  • Czy wiesz, że... makaron konjac (shirataki) ze względu na swój wygląd często nazywany bywa także białym wodospadem.
  • Czy wiesz, że... nie należy mylić fasolki szparagowej ze szparagami. To dwie, zupełnie inne rośliny, należące do odmiennych rodzin. Niedojrzałe strąki fasolki szparagowej można spożywać na surowo, podobnie jak szparagi i stąd pochodzi jej nazwa.
  • Czy wiesz, że... ze względu na możliwe skażenie azotanami oraz kumulację metali ciężkich, rzodkiewkę najlepiej kupować w sklepach z żywnością ekologiczną.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński jak inne nagonasienne nie wydaje owoców, jednak wytwarza nasiona przypominające śliwki. Są pokryte mięsistą osnówką, której zapach przypomina woń zjełczałego masła
  • Czy wiesz, że... w tradycji Majów, mężczyzna podczas zaręczyn był zobowiązany obdarować wybrankę ziarnami kakao.
  • Czy wiesz, że... młode drzewa kakaowe potrzebują dużo cienia, dlatego sadzi się je między rzędami wyższych drzew, np. palm kokosowych i bananowych, które chronią przed intensywnym działaniem promieni słonecznych
  • Czy wiesz, że... oprócz wszystkim nam znanej kukurydzy o ziarnach żółtych w sprzedaży znaleźć możemy również kukurydzę niebieską! Swój intensywny kolor zawdzięcza wysokiemu stężeniu antocyjanów. Ma słodki, orzechowy smak i doskonale sprawdza się jako zdrowa przekąska, np. w postaci popcornu czy chrupek.
  • Czy wiesz, że... nazwa Ashwaghanda pochodzi z języka sanskryckiego i jest połączeniem słowa „ashwa” (oznacza konia) i „gandha” (oznacza zapach). Nazwa wzięła się stąd, że świeży korzeń rośliny ma nieprzyjemny zapach przypominający zapach konia.
  • Czy wiesz, że... z jednego drzewa uzyskuje się rocznie 0,5 – 2 kg ziarna, co daje około 350 kg z jednego hektara, a przy bardzo dobrych warunkach 1-1,5 t surowego ziarna w roku
  • Czy wiesz, że... jedna z wiodących na rynku firm herbacianych sprzedaje 200 milionów torebek herbaty ekspresowej tygodniowo. Papier użyty do ich produkcji mógłby pokryć 128 boisk piłkarskich. Na całym świecie zużywa się obecnie ponad 220 miliardów sztuk dwukomorowych torebek herbaty rocznie.
  • Czy wiesz, że... kwiaty szczypiorku są jadalne! Mają cebulowo-czosnkowy smak i mogą pełnić funkcję dekoracyjną w sałatkach, kanapkach, makaronach, jajecznicy, pastach twarogowych, sosach, dipach czy daniach mięsnych.
  • Czy wiesz, że... młode liście rzodkiewki są jadalne i smaczne. Zawierają witaminę C, oczyszczają i wspomagają trawienie. Stanowią genialny dodatek do zup, koktajli, czy zapiekanek. Świetnie sprawdzą się jako farsz do wytrawnych babeczek czy baza do pesto. Mogą być też smacznym i atrakcyjnym zamiennikiem dla szpinaku czy jarmużu.
  • Czy wiesz, że... kiedy masz zły humor, sięgnij po banana. Naukowcy twierdzą, że banany poprawiają humor i dowodzą, że jest to związane z wysoką zawartością tryptofanu – bardzo ważnego aminokwasu. Tryptofan ulega przemianie w serotoninę, neuroprzekaźnik zwany „hormonem szczęścia”, który odpowiada za pozytywne emocje, takie jak radość.
  • Czy wiesz, że... miłorząb japoński podobnie jak sosna czy świerk jest przedstawicielem roślin nagonasiennych, jednak wyjątkowo nie wykształcił on szpilek, a duże spłaszczone liście, które żółkną i opadają na zimę
  • Czy wiesz, że... w Chinach nasiona miłorzębu japońskiego są uważane za przysmak, a z osnówki wytwarza się mydło
  • Czy wiesz, że... masa 1000 sztuk suchych nasion grochu siewnego łuskowego waha się od 120 do 350 gramów, a zdolność do kiełkowania zachowują przez 5-7 lat.
  • Czy wiesz, że... im większy i cięższy grejpfrut żółty, tym jest bardziej soczysty. Ponadto powinien mieć spłaszczone końce, ponieważ grejpfruty z końcami wydłużonymi mają zazwyczaj grubą skórę i mało soku. Końcówki nie powinny być miękkie ani zazielenione. Grejpfruty możesz przechowywać nawet do dwóch tygodni w temperaturze pokojowej. Gdy chcesz przechować je dłużej umieść w najcieplejszym miejscu lodówki. Jeśli przeszkadza ci gorzki smak grejpfruta spróbuj zjeść go z cynamonem.
  • Czy wiesz, że... inne nazwy, pod którymi występuje roślina konjac to słoniowa bulwa, wężowa palma, diabli język, trupi kwiat czy lilia voodoo.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... neutralizuje ostre zapachy, wystarczy przegryźć kilka listków, by odświeżyć oddech, np. po zjedzeniu czosnku, żucie listków poleca się również palaczom, ponieważ poprawia nieświeży oddech
  • Czy wiesz, że... nasiona szczypiorku przechowywane w temperaturze -20 st. C mogą kiełkować nawet po 6 latach.
  • Czy wiesz, że... picie naparów z czystka może hamować postęp boreliozy i namnażanie się bakterii odpowiedzialnych za tę chorobę.
  • Czy wiesz, że... aby dłużej cieszyć się świeżością rzodkiewek należy przechowywać je w naczyniu wypełnionym wodą tak, aby niewielka część korzeni rzodkiewki była w niej zanurzona. Innym sposobem na przedłużenie świeżości jest odcięcie liści i umieszczenie rzodkiewek na wilgotnej ściereczce w szczelnie zamkniętym pojemniku
  • Czy wiesz, że... 1 pęczek natki zaspokoi dzienne zapotrzebowanie na witaminę C
  • Czy wiesz, że... według japońskich wierzeń miłorząb japoński miał chronić przed pożarami. Legenda się ziściła w 1923 roku - po silnym trzęsieniu ziemi spłonęło prawie całe Tokio. Jako jeden z nielicznych budynków przetrwała świątynia - osłonięta wielkim miłorzębem, a ludzie w niej ukryci ocaleli
  • Czy wiesz, że... kakao wykorzystywano głównie do sporządzania gorzkiego napoju xocolatl (ziarna poddane fermentacji i prażeniu mieszano z wodą, miodem, mączką kukurydzianą oraz chilli)
  • Czy wiesz, że... acai rosną na palmach, zebrane w grona. Mają ogromną pestkę, która stanowi ok. 90% owocu, dlatego zazwyczaj w sklepie znajdziemy sam sproszkowany miąższ lub w postaci soku w butelce.
  • Czy wiesz, że... największe, ekologiczne plantacje kawy znajdują się w Brazylii, Kolumbii, Peru, Meksyku (ok. 60% powierzchni upraw światowych) oraz w Afryce (ok. 30% powierzchni - głównie w Etiopii)
  • Czy wiesz, że... pietruszka to jedno z warzyw, które niwelują znużenie i wspomagają koncentrację, wprawia w dobry nastrój i łagodzi stres, dlatego powinny o niej pamiętać osoby, które pracują na wysokich obrotach, pod presją czasu
  • Czy wiesz, że... olejek eteryczny z ziela czystka lub wywar z czystka wykazują działanie odstraszające owady, w tym kleszcze. Polecany jest szczególnie osobom, które często spędzają czas w lasach i na łąkach.
  • Czy wiesz, że... okład z tartych jabłek likwiduje opuchlizny i wspomaga regenerację skóry po poparzeniach słonecznych. Zetrzyj jabłka, nałóż na twarz i pozostaw na około 20 minut, a po tym czasie umyj twarz. Stan skóry powinien poprawić się w krótkim czasie (okład nie nadaje się dla osób uczulonych na jabłko).
  • Czy wiesz, że... w Polsce przeciętne roczne spożycie kawy kształtuje się na poziomie ok. 3 kg na osobę
  • Czy wiesz, że... szacuje się, że rocznie spożywa się ponad 8 milionów ton kawy, natomiast w ciągu dnia wypija się 2 miliardy filiżanek tego naparu na całym świecie
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest solidnym filarem kuchni francuskiej, zawiera się w tzw. „bouquet-garni” razem z liściem laurowym i tymiankiem
  • Czy wiesz, że... o stosowaniu kakao w okresie od IX wieku p.n.e do III wieku n.e świadczą stwierdzone pozostałości, występującej w kakao teobrominy, na ściankach glinianych naczyń codziennego użytku z tamtych lat
  • Czy wiesz, że... intensywny, owocowy zapach przy ogonku mango świadczy, że owoc jest dojrzały. „Afrykańskie mango” znane jako środek na odchudzanie to nie mango! Nazwa wzięła się stąd, że roślina Irvingia gabonensis pochodzi z Afryki, a jej owoce wyglądem przypominają mango. Na świecie jest blisko 1000 odmian mango.
  • Czy wiesz, że... natka jest niskokaloryczna, 1 pęczek dostarcza 25 kcal
  • Czy wiesz, że... dawniej ziarno kakaowe wykorzystywano jako środek płatniczy i wskazuje się, że była to pierwsza waluta, którą podrabiano poprzez wsypywanie grudek ziemi do łuski po usunięciu jądra z zarodkiem
  • Czy wiesz, że... szparagi można jeść także na surowo, należy jedynie usunąć zdrewniałe końce ich łodyg.
  • Czy wiesz, że... szczupłą sylwetkę będziesz zawdzięczać jabłku zjedzonemu na 30 minut przed posiłkiem. Jabłko to również świetna przekąska, gdy jesteś w ruchu.
  • Czy wiesz, że... wszystkie jabłka ciemnieją po przekrojeniu, ale tempo tego procesu różni się w zależności od odmiany. Aby zapobiec reakcjom enzymatycznego brązowienia, skrop owoc sokiem z cytryny albo posyp cukrem.
  • Czy wiesz, że... po spożyciu szparagów u średnio 40-50% osób pojawia się nieprzyjemny zapach moczu. Zjawisko to spowodowane jest związkami siarki występującymi naturalnie w szparagach. Co ciekawe, jedynie 10% nadwrażliwych węchowo osób jest w stanie poczuć tą nieprzyjemną woń.
  • Czy wiesz, że... konjac wykorzystywany jest również w sektorze kosmetycznym i wellness do produkcji gąbek. Służą one do złuszczania skóry twarzy, poprawy mikrokrążenia i nadania skórze blasku. Świetnie sprawdzają się również do demakijażu.
  • Czy wiesz, że... natka pietruszki jest moczopędna – pomaga w walce z obrzękami
  • Czy wiesz, że... herbatkę z czystka mogą pić dzieci już od trzeciego miesiąca życia. Wzmacnia odporność i nie powoduje skutków ubocznych. Można ja wprowadzić jako drugą lub trzecią herbatkę w diecie dziecka.
  • Czy wiesz, że... banany są radioaktywne, ale spokojnie… za promieniotwórczość bananów odpowiada jeden z izotopów potasu. Nie należy się jednak tym przejmować, ponieważ żeby uzyskać jakiekolwiek minimalne efekty choroby popromiennej, trzeba byłoby zjeść około 5 mln bananów naraz. To zjawisko tzw. naturalnej promieniotwórczości i spożywanie bananów nie wpływa negatywnie na nasze zdrowie. Oprócz bananów, podobne właściwości wykazują również orzechy brazylijskie, awokado, czerwona fasola, marchew.
Jesteś tu:Strona głównaPrzepisyKoreańska ryżanka z pak choi
Zaawansowana wyszukiwarka przepisów
- wybierz -
  • Najnowsze
  • Najwyżej oceniane
  • Na szybko
  • Wyróżnione
  • Zaawansowane wyszukiwanie
  • 0
  • 15
  • 30
  • 45
  • 60
  • 75
  • 90
  • 105
  • 120
  • 135
  • 150
  • 165
  • 180
  • 195
  • 210
Koreańska ryżanka z pak choi

Koreańska ryżanka z pak choi

Dorota Wdowińska - Rozbicka

Rodzaj posiłku: jednogarnkowe, śniadanie, zupa

Kuchnia (region): japońska, międzynarodowa, tajska

Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, Sylwester

Użyte składniki: wegetariańskie

Zawiera: gluten, soja, strączkowe, sezam, pszenica

8 osób lubi to
4 zobacz komentarze

Warto wiedzieć:

40 min 1 porcja

Składniki:

kapusta pak choy - 1 szt.
ryż do sushi - 150 g
cebula - 1 szt.
olej - 5 łyżek
marchew - 3 szt.
rzodkiew biała - 1 szt.
papryka - 0,5 szt.
fasolka szparagowa - 100 g
sos sojowy - 3 łyżki
olej sezamowy - 2 łyżki
sól - do smaku
cukier - do smaku
pieprz w ziarnach - kilka
czosnek granulowany - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

KROK 1:  Do garnka wlewamy olej. Następnie cebulę kroimy w kostce i podsmażamy na oleju. Marchewkę kroimy w słupki, rzodkiew w plastry, paprykę w kostkę, wrzucamy do cebuli. Warzywa podsmażamy minutę.
Wlewamy wodę.
KROK 2:  Dodajemy ryż, ziarenka pieprzu i gotujemy ok. 10-15 minut, aż ryż będzie miękki, jeśli lubimy możemy go rozgotować.
Dodajemy posiekane pak choi i fasolę, jeśli lubimy rzadsze zupy, dolewamy wody np. 1 szklankę. Gotujemy kolejne 5 minut.
Dodajemy olej sezamowy, sos sojowy, czosnek. Doprawiamy do smaku solą i cukrem.
8 osób lubi to Zgłoś błędy w przepisie
Spodobał Ci się ten przepis? Podziel się nim i zgarnij punkty!

Eko-produkty do wykorzystania w przepisie

  • OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ DO GOTOWANIA I SMAŻENIA BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY DEMETER BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    PIEPRZ CZARNY ZIARNISTY DEMETER BIO 50 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    SÓL MORSKA DROBNO MIELONA 1 kg - CRYSTALLINE PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    CUKIER TRZCINOWY BRĄZOWY DEMERARA BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CZOSNEK GRANULOWANY BIO 70 g - LEBENSBAUM

    Więcej o produkcie na stronie

    CZOSNEK GRANULOWANY BIO 70 g - LEBENSBAUM

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    MARCHEW NIEMYTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • OLEJ SEZAMOWY VIRGIN BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Więcej o produkcie na stronie

    OLEJ SEZAMOWY VIRGIN BIO 500 ml - BIO PLANETE

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 250 ml - TERRASANA

    Więcej o produkcie na stronie

    SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 250 ml - TERRASANA

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    CEBULA ŻÓŁTA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 1,00 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • RYŻ DO SUSHI BIO 500 g - BIO PLANET

    Więcej o produkcie na stronie

    RYŻ DO SUSHI BIO 500 g - BIO PLANET

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • KAPUSTA PEKIŃSKA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,50 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    KAPUSTA PEKIŃSKA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,50 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • PAPRYKA CZERWONA ŚWIEŻA BIO (około 0,60 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    PAPRYKA CZERWONA ŚWIEŻA BIO (około 0,60 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • FASOLKA SZPARAGOWA MROŻONA BIO 450 g - 2beBIO

    Więcej o produkcie na stronie

    FASOLKA SZPARAGOWA MROŻONA BIO 450 g - 2beBIO

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

  • RZODKIEW BIAŁA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,70 kg)

    Więcej o produkcie na stronie

    RZODKIEW BIAŁA ŚWIEŻA BIO (POLSKA) (około 0,70 kg)

    Zobacz inne przepisy z tym produktem

    Więcej o produkcie na stronie

Zobacz więcej produktów

Zobacz inne przepisy Użytkownika Dorota Wdowińska - Rozbicka

  • Smoothie z mlekiem owsianym i orzechami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Fit tarta orkiszowo amarantusowa z cebulą i makiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z mango i serem brie

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańskie kotlety z pieczonych buraczków z jagłami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krem budyniowy do ciast i tortów - bez nabiału, bez glutenu

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kapusta włoska duszona z żeberkami wędzonymi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Piernikowe kulki mocy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bavette w sosie pomidorowo kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Rosół z bluszczykiem kurdybankiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Smoothie arganowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czerwony napój wzmacniający siły witalne

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron z fasolką i pokrzywą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zimowa owsianka mocy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sernik na herbatnikach

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pierniczki daktylowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Serek wiejski z borówkami i granatem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Duszony kurczak z fasolką we włoskim stylu

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Taco z kolorowym farszem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Musli pieczone z jabłkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Coleslaw z burakiem i kukurydzą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tarta amarantusowa z nadzieniem sojowo gryczanym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zupa ziemniaczana z kukurydzą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kluski ziemniaczane z tapioką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Orkiszowy makaron z białym sosem kalafiorowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pulpety drobiowe z amarantusem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Biała fasola z szybkowaru

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Napar wzmacniający i uodparniający

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Proziaki z dynią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Racuchy drożdżowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kanapki z pastą brokułową, jajkiem i pomidorem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Rosół z wolnowaru

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron żytni z indykiem, cukinią i karmelizowaną papryką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zupa jarzynowa z pak choi ciecierzycą i suszonymi pomidorami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czekoladowe batoniki owsiane z amarantusem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pasta z batatów z masłem migdałowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotlety pieczarkowe bezglutenowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Rozgrzewające kotleciki jaglano dyniowe z maca i ciecierzycą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wątróbka z cebulą i podagrycznikiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Stew z marchewki Zero waste

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Peanut butter and jelly chia pudding

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Potrawka z kurczaka z makaronem BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gofry marchewkowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jajka na ziołowym posłaniu

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Rosół z papryczkami padron

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czekoladowa kaszka jaglana z jabłkiem i marchewką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gofry z dojrzałych bananów

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kapusta z żeberkami i komosą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gofry gryczane z komosą ryżową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zupa z zielonych warzyw w 15 minut

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka z komosy ryżowej na mleku kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Hot dogi z brzoskwinią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron z ciecierzycą po włosku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Domowy izotonik z zieloną herbatą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Smoothie bowl z brahmi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Chipsy z pomidora

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka śledziowa bez nabiału

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Passata pomidorowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka po meksykańsku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Śmietankowa zupa jarzynowa z kaszą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lekkie curry z jarmużem, młodą kapustą i ogórkiem małosolnym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pudding Chia matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Barszcz czerwony z ciecierzycą, kiszoną rzodkiewką i suszonym jabłkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pizza z ogórkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • PIerniczki imbirowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia cukinia grillowana

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z cukinią i tuńczykiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Graham drożdżowe z rabarbarem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ryż na mleku z jagodami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z amarantusem, soczewica i migdałami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka z samopszy na mleku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bułeczki drożdżowe z gruszką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Cukinia z patelni – post dr Dąbrowskiej

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka z marynowaną dynią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Paluszki grissini z topinamburem i pokrzywą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lemoniada brzozowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Amarantus gotowany z ryżem basmati pełnoziarnistym i dzikim

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańskie flaczki sojowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielone lody z kiwi i matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Breakfast bowl

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciasto drożdżowe do odrywania

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Dwa rodzaje pierogów z twarogiem i dynią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zupa buraczkowa z makaronem marchewkowym – post dr Dąbrowskiej

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ziemniaczki z piekarnika Fit

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciastka z amarantusem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ratatouille post dr. Dąbrowskiej

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki ziemniaczane z brokułem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tosty francuskie jabłkowo cynamonowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Dary lata - ocet pomidorowo jabłkowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Barszcz ukraiński z botwinką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron z pomidorkami i fetą kozią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka manna z herbatą matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Danie jednogarnkowe z kiszoną kapustą i grzybami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka z marchewki i jabłka z podagrycznikiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ocet jabłkowy z trawą cytrynową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z tuńczykiem i sorgo

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z łososiem, winogronami, nagietkiem i sosem tysiąca wysp

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Liście klonu w sosie pieczarkowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Śledzie w sosie słodko kwaśnym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Napoleonka z popingiem amarantusowym i śliwkowym pudrem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z sorgo i brokułem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pierogi z serem, bananem i cynamonem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Perełki tapioki na mleku kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka na mleku z kajzerką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kurczak z miodem i rozmarynem pieczony z ziemniakami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańskie curry z kalafiora i fasoli z tamaryndowcem, masłem orzechowym i kokosem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotlety z kaszy z kapustą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Miso z makaronem z marchewki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letni super koktajl dla zdrowia i urody

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielone naleśniki z matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pasztet roślinny z białych warzyw i kaszy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciasteczka z sezamem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pascha jaglana kokosowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki z kaszki manny BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krem buraczkowy z amarantusem na zimno – chłodnik

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kapuśniak jaglany z ostropestem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Śledziki z papryką, cebulką i rodzynkami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jesienna zupa krem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Super koktajl warzywno owocowy ze stewią i  chia

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Basmati stir fry

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gryczano orkiszowa pizza z cukinią, fetą i konfiturą borówkową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zupa pomidorowa zabielana mlekiem owsianym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Creme brulee z matchą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wieprzowina w grzybowym sosie

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kompot z jabłek i gruszek z przyprawami korzennymi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krupnik wegetariański

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Codzienne niecodzienne ciasto kawowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pulpety rybne z ryżem czarnym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałata z figą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegetariański barszcz biały

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pęczak orkiszowy z kurczakiem i burakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka z buraków z sosem chrzanowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Barszczyk czerwony z fasolką pinto

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Fit sałatka z pieczonym dorszem i glonami morskimi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tapioka z truskawkami i pudrem truskawkowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka manna orkiszowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Młoda kapusta z groszkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tapioka na słodko o kokosowym smaku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Arbuz z szynką długo dojrzewającą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pasta z bakłażana z suszonymi pomidorami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Spaghetti z marchewki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pączki z pudrem różowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pizza biało czerwona

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Babka drożdżowa z czekoladą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placuszki dla niejadka

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tarta ze szpinakiem na pełnoziarnistym cieście

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotlety z topinamburu z furikake

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Coleslaw z młodej kapusty z listkami chrzanu

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krupnik grzybowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kopytka z batatów dla dzieci

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kurczak z ajwarem – resztki na stół!

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaczka w Ras el Hanout

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Cukinia z kiełbasą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron ze szpinakiem i kiełbasą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciastka owsiane daktylowo - karobowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czarne risotto

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pomarańczowa babka bezglutenowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sos chrzanowy na ciepło z płaskurką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Popcorn cynamonowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bezglutenowe muffinki makowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Dynia w occie z rozgrzewającymi przyprawami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pasta kanapkowa z warzyw z rosołu Zero Waste

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Leniwe z cynamonem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zimowy koktajl bogaty w błonnik

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jajka faszerowane szpinakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Czarna komosa na słodko z owocami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Fasolka po meksykańsku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Koktajl bogaty w witaminę C 

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pulpety po meksykańsku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z wędzonym serem i ananasem w ananasie

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Karnawałowe kwiatki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia zupa kokosowa ze szparagami i szpinakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Śledzie z musztardą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bananowo – kokosowe placki z amarantusem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Domowy susz pokrzywowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pasta kanapkowa cebulowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lekki sernik z konfiturą jagodową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Hot dogi z pastą marchewkową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Drożdżowy wieniec

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Granola świąteczna

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z kalafiora z kremowym sosem z nerkowców

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Omlecik z łososiem i świeżym oregano BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bulgur z pieczarkami i arbuzem – zero waste

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kompot z liczi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron z groszku z serkiem wiejskim i cebulką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pieczone ziemniaki po włosku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia mizeria z tahini

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pizza na mące 00 jak z włoskiej pizzerii

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Domowa woda smakowa ananasowo-limonkowa z kokosem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pełnoziarnisty makaron orkiszowy z grzybami leśnymi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Duszona kapusta włoska z fasolą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Mrożona kombucha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Koktajl pełen antyoksydantów

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Mleko owsiane

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pieczarki z ryżem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Śniadaniowy bowl z tofu i owocami leśnymi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka coleslaw z ajvarem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zapiekane winogrona pod kruszonką otrębową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Mizeria orzechowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Grzaniec bezalkoholowy z suszonych owoców

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sok o właściwościach antynowotworowych

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jesienne pizzerinki z leczo

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jednoporcjowa szarlotka ekspresowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka z selera korzeniowego z ananasem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ryż basmati cukiniowy Zero waste

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Twarożek z ksylitolem, kruszonym ziarnem kakaowca i konfiturą z dyni

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gołąbki z patelni

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pikantny bigos z kimchi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Schabowe w panierze bezglutenowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kanapki z hummusem i pomidorem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Napoleonka czekoladowa na wafelkach

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tabbouleh z listkami rzodkiewki, migałami, pomarańczą i kurczakiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka z kiszonych buraków i cytrusów z cebulką i ostropestem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaronowe kapelusze w sosie truskawkowym z odżywką białkową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kanapka z jajkiem na wypasie

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka Leśny Mech

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jabłka w cieście BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielony koktajl jabłkowo - kokosowy z maca

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Omlet z kurczakiem, makaronem i rzeżuchą BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ryż czarny z pokrzywą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Orkiszotto z pesto czerwonym i zieloną fasolką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki z serka waniliowego

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Genialna tarta z łososiem i cukinią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegańska sałata z mango i serowym sosem słonecznikowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krem z  warzyw z pieczonym łososiem i karmelizowanym porem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Żurek gryczany z kiełbasą parzoną i jajkiem - bezglutenowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Łosoś Ras El Hanout

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Rosół z pokrzywą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Domowe ciasto na pizze orkiszowe z ziołami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Brownie daktylowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zielony koktajl bananowy z jarmużem i herbatą matcha

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron z brokułem BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sos pomidorowy z passaty

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Warzywny pasztet z quinoa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Surówka ze spaghetti marchewkowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Quinoa z rybą i warzywami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka manna na mleku sojowym z kurkumą, imbierm i inuliną

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z cykorii z awokado i solą sezamową Gomasio

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Koktajl proteinowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wzmacniający koktajl gruszkowy z selerem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wieniec drożdżowy z dżemem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Lasagne z mięsem i cukinią

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Tulipany na łące

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciastka z kaszy jaglanej

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kanapkowa pasta brokułowa z orzechami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Jaglany krupnik ze strączkami i pokrzywą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Orkiszowe pankejki drzewka dla dzieci

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bezglutenowe pancakes z cukinii

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wiosenny coleslaw

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kurki duszone w śmietanie

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pulpety z indyka i komosy ryżowej BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kotleciki po indyjsku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zimowa sałatka z pekinką, kukurydzą, paluszkami krabowymi i majonezem z kalafiora

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron po azjatycku

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Omleciki owsiano daktylowe

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kasza perłowa z winogronami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Postna fasola biała z cebulką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Koktajl owocowy z brokułem i acerolą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Hokkaido pieczona z twarożkiem, czarnym sezamem i syropem klonowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Twarożek z amarantusem i duszonymi jabłkami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki z mąki kasztanowej

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Klopsiki w sosie koperkowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pasta kanapkowa z bakłażana z koperkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Wegetariańskie drożdżówki orkiszowo - jaglane

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kasza gryczana jak łazanki z kapustą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Botwinka z groszkiem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sernik z kruszoną posypką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka curry z kalafiorem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Krakersy z siemienia lnianego

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kalafior z ciecierzycą

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Gryczano - orkiszowe babeczki z porzeczkami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Placki ziemniaczane z cukinią i papryczkami padron

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Zupa fasolowa z szybkowaru

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Makaron proteinowy

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kaszka na mleku z mini kiwi

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z gruszkami w occie

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Słodko - pikantne skrzydełka z grilla

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Curry z marchewki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Duszona papryka nadziewana mięsem

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sezamkowa pasta kanapkowa – 2 składniki

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałata z mini kiwi – post dr. Dąbrowskiej

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Kurczak pieczony w całości

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Mini naleśniczki ze szpinakiem BLW

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Letnia sałatka z dressingiem kokosowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Ciasto z karobem - wegańskie, fit

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pulpeciki w sosie pomidorowym z fasolką szparagową

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Bezglutenowy, wegański budyń czekoladowy z bananami i jagodami

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Pieczona owsianka bananowa

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sałatka z dressingiem paprykowym

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Sushi z rzodkiewką

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
  • Omlet z cukinią ostro doprawiony

     Dorota Wdowińska - Rozbicka
Zobacz więcej przepisów
gosia56
gosia56 powiedział/a:
NA PEWNO SMACZNA
28.02.2022, godz. 13:57
paulina2157
paulina2157 powiedział/a:
Bardzo ciekawy przepis
06.03.2022, godz. 19:46
annaeko
annaeko powiedział/a:
ciekawa
12.03.2022, godz. 10:16
opuncja123
opuncja123 powiedział/a:
super
06.06.2022, godz. 16:20

Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.

Zaloguj się przez serwisy społecznościowe:

Zaloguj się do serwisu:

Nie masz jeszcze konta?

rejestruj mnie

Przepisy:
Polecane

Awokado pieczone z jajkiem

Awokado pieczone z jajkiem

Paulina Jasińska
7 4 30 min
Zielony koktajl aloesowy

Zielony koktajl aloesowy

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
7 4 15 min
Szpinakowy omlet z pomidorem

Szpinakowy omlet z pomidorem

Awokadola
13 11 15 min
Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Niebieski sernik bez pieczenia - RAW VEGAN

Barbara Strużyna
8 6 30 min
Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Pasztet z soczewicy z liściem laurowym

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
12 5 70 min
Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

Grillowany camembert z sosem miodowym z chili

My Little Food Safari
11 12 30 min
Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Babka ziemniaczana z surówką z jarmużu i jabłka

Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
11 7 60 min
Malinowe sadzonki

Malinowe sadzonki

Aneta1
9 8 45 min
Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

Wędzony łosoś i przepiórcze jaja w kolorowej galarecie

My Little Food Safari
10 12 30 min
wróć na górę strony
Patronem serwisu jest Bioplanet
  • Jak zacząć
    • FAQ
    • Wprowadzenie
    • Nagrody
    • Użytkownicy
    • Ranking
  • Przepisy
    • Najnowsze
    • Najwyżej oceniane
    • Na szybko
    • Wyróżnione
    • Zaawansowane wyszukiwanie
  • Artykuły
    • Eko produkty
    • Kulinarne ABC
    • Podróże
    • Eko Styl
    • Eko Producenci
    • Miary i wagi
  • Szefowie kuchni
    • Dorota Wdowińska - Rozbicka
    • wegeweda
    • Anita Zegadło Od A do Z ugotujesz
    • Iwona Kuczer
    • Barbara Strużyna
    • gotujwstylueko.pl
    • Magdalena Nagler - foodmania
  • Aktualności
    • Magazyn Gotuj w stylu eko.pl
    • Prenumerata
    • Gdzie dostać magazyn?
    • Konkursy!
    • Kontakt
    • FAQ / pomoc
    • Regulamin i polityka prywatności
    • Polityka plików cookie
Created by emabe.pl
Serwis internetowy gotujwstylueko.pl wykorzystuje pliki cookies, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów.
Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookies. Szczegółowe informacje znajdziesz w zakładce Polityka Prywatności. rozumiem

Czy rejestracja jest konieczna do korzystania z zasobów serwisu?

Nie, nie jest konieczna. Użytkownicy niezarejstrowani w serwisie mają swobodny dostęp do przepisów, artykułów, komentarzy i innych treści zamieszczonych w serwisie - nie mogą ich jednak dodawać. Tylko zarejestrowany Użytkownik serwisu może dodać własny przepis, napisać komentarz lub artykuł (w tym wypadku konieczny będzie kontakt z Administratorem). Ponadto zarejestrowani Użytkownicy mają możliwość grupowania ulubionych przepisów i tekstów, biorą udział w Rankingu punktowym i wreszcie - mają możliwość wymiany zdobytych punktów na nagrody.

Gdzie mogę znaleźć Regulamin serwisu?

Regulamin serwisu www.gotujwstylueko.pl.

Dlaczego nie mogę się zalogować?

Najczęstsze przyczyny problemów z logowaniem:

1. Czy konto w serwisie zostało aktywowane? W mailu potwierdzającym rejestrację w serwisie znajduje się link aktywacyjny - logowanie do serwisu będzie możliwe dopiero po kliknięciu tego linku i aktywowaniu konta.

2. Czy podczas wpisywania hasła był wciśnięty Caps Lock? System rozróżnia małe i duże litery w haśle, dlatego klawisz Caps Lock musi być wyłączony w trakcie wpisywania hasła.

3. Czy wpisane hasło było prawidłowe? Jeżeli nie pamiętasz hasła użytego przy rejestracji w serwisie, można użyć przycisku "Reset hasła", który znajduje się poniżej okna logowania.

W jaki sposób mogę się wylogować z serwisu?

Wystarczy kliknąć na symbol otwartych drzwi znajdujący się w prawym górnym rogu ekranu (na belce z danymi zalogowanego Użytkownika).

Jak mogę szybko dotrzeć do interesujących mnie treści w serwisie?

Serwis wyposażony został w dwie wyszukiwarki:

- wyszukiwarka ogólna na belce menu głównego - przeszukuje wszystkie treści w serwisie (przepisy, artykuły, newsy, porady), szuka zadanej frazy zarówno w tytule, jak i w treści,

- wyszukiwarka przepisów na stronie Przepisy - szuka zadanej frazy w nazwie i w składnikach, dodatkowo wyposażona została w filtry.

Jak mogę usunąć przepis z ulubionych?

Wystarczy otworzyć zakładkę Polubione i znaleźć przepis (lub inny wpis), który ma być usunięty z ulubionych. Następnie klikamy na ikonkę serca (tę samą, która służy do polubienia) i gotowe - przepis powinien zniknąć z zakładki Polubione.

Jak mogę skomentować przepis?

Przepisy mogą komentować wyłącznie zalogowani Użytkownicy. Wystarczy kliknąć na ikonkę dymku dialogowego, która znajduje się zawsze poniżej przepisu (obok ikonki serca).

Gdzie mogę zobaczyć ile mam punktów na koncie?

Użytkownik ma do dyspozycji 2 sposoby prezentacji zgromadzonych na swoim Koncie punktów:

- Całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika (wraz z punktami wymienionymi już na Nagrody) dostępna jest w Profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie) oraz w Rankingu.

- Aktualna liczba punktów dostępnych do wymiany na nagrody (całkowita liczba punktów zgromadzonych przez Użytkownika pomniejszona o punkty już wymienione na Nagrody) dostępna jest w profilu Użytkownika (wymagana rejestracja i logowanie).

W jaki sposób mogę wymienić punkty na nagrody?

Wystarczy odwiedzić zakładkę Nagrody i wybrać jedną z nagród (jeżeli pozwala na to stan punktów można wybrać wiele nagród). Następnie należy wybrać sposób dostarczenia przesyłki (możliwy jest odbiór osobisty w najbliższym sklepie ekologicznym lub usługa Poczty Polskiej).