Liście klonu w sosie pieczarkowym
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegetariańskie
Zawiera: gluten, nabiał, orzechy wszystkie, pszenica, nabiał krowi
Składniki:
młode liście klonu - 1 garść
cebula - 1 szt.
zabek czosnku - 1 szt.
olej - 1 łyżka
masło klarowane - 1 łyżka
susz natka - 1 łyżeczka
orzechy włoskie - 1 garść
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 18% - 400 g
mąka - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Potem pieczarki myjemy, kroimy w kawałki np plastry lub półplastry i dodajemy do cebuli, przesmażamy.
Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy.
Finalnie śmietanę mieszamy z mąką.
Potem wlewamy ją do pieczarek, dodajemy liście klonu, orzechy, wszystko zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.