Barszczyk czerwony z fasolką pinto - zupa
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: jednogarnkowe, lunchbox, zupa
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, dla dzieci, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Wigilia
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: nabiał, jajka, nabiał krowi
Składniki:
buraki - 500 g
ziemniaki - 500 g
marchew - 1 szt.
cebula - 1 szt.
czosnek zabki - 1 szt.
majeranek - 1 łyżeczka
sól himalajska do smaku
ocet jabłkowy - 1 łyżka
liśc laurowy - 1 szt.
ziele angielskie - 5 szt.
jajka na twardo
masło - 1 łyżka
olej do smażenia - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
Następnego dnia gotujemy do miękkości.
Ziemniaki kroimy w kostkę, buraki w paski, marchew w kostkę, dodajemy do cebuli, zalewamy 1l wody.
Dodajemy przyprawy i gotujemy 20 min.
Dodajemy fasolę, gotujemy jeszcze 5 min.
Zakwaszamy octem, doprawiamy do smaku.
Podajemy z jajkiem na twardo.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.