Makaron z ciecierzycą po włosku
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: danie główne
Kuchnia (region): międzynarodowa, polska, włoska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko
Użyte składniki: bezglutenowe, wegetariańskie
Zawiera: strączkowe
Składniki:
ziemniak - 1 szt.
oliwa z oliwek - 100 ml
cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
przecier pomidorowy - 500 g
marchew - 1 szt.
bazylia do smaku
oregano do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
ocet winny do smaku
Sposób przygotowania:
Następnie w dużym garnku zagotowujemy 5l wody, solimy i wrzucamy suchy makaron oraz ziemniaka. Gotujemy al dente.
Następnie do cebuli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną marchewkę i ciecierzycę z zalewą. Gotujemy 3 minuty, dodajemy przecier pomidorowy i gotujemy kolejne 3 minuty.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.