Codzienne niecodzienne ciasto kawowe
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: ciasta, desery
Kuchnia (region): polska
Specjalne: kuchnia tradycyjna, gotuj w stylu eko, na zimę (rozgrzewające), Sylwester, Wigilia
Użyte składniki: wegańskie, wegetariańskie
Zawiera: gluten, pszenica, owies
Składniki:
ciepły, mocny napar z kawy - 200 ml
mąka pszenna jasna - 300 g
mąka pełnoziarnista owsiana - 100 g
proszek do pieczena - 2 łyżeczki
aromat waniliowy - 1 szt.
Sposób przygotowania:
Potem wsypujemy mąki z proszkiem do pieczenia. Wszystko mieszamy, możemy trochę łyżką poubijać ciasto by je lekko napowietrzyć. Następnie do wyłożonej papierem do pieczenia formy keksówki przekładamy ciasto.
Pieczemy ok. 60 min w 180st.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.