Zupa buraczkowa z makaronem marchewkowym – post dr Dąbrowskiej
Dorota RozbickaRodzaj posiłku: zupa
Kuchnia (region): polska
Specjalne: gotuj w stylu eko
Użyte składniki: wegańskie
Składniki:
burak - 3 szt.
marchew - 1 szt.
pietruszka - 1 szt.
seler - 1 plaster
jabłko ćwiartka - 1 szt.
liście laurowe - 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
czosnek granulowany - 1 łyżeczka
ocet jabłkowy - 1 łyżka
majeranek - 1 łyżka
dodatkowo surowa marchew na makaron - 3 szt.
Sposób przygotowania:
Potem warzywa zalewamy wodą (ok 1-1,5l).
Następnie dodajemy przyprawy oraz jabłko pokrojone w kostkę i ocet jabłkowy.
Potem gotujemy tylko tyle by warzywa zmiękły (ok 20 min).
Zaraz potem wyjmujemy liść laurowy, ziele angielskie.
Następnie wszystko miksujemy na krem.
Finalnie dodajemy pozostałe przyprawy, doprawiamy do smaku czosnkiem, pieprzem, solą, majerankiem i octem jabłkowym.
Na końcu obieramy marchew i ścieramy ją na makaron.
Krem buraczkowy podajemy z makaronem marchewkowym.
Aby dodać komentarze
musisz być zalogowany.